Olet täällä

Elenia rakentaa Pyhäjärvelle 25 kilometriä säävarmaa sähköverkkoa

Elenia uudistaa Pyhäjärvellä vanhaa ilmajohtoverkkoa maakaapeloiduksi sähköverkoksi. Puramme vanhat pylväsmuuntamot pois ja rakennamme tilalle kymmenen ympäristö- ja luontoystävällistä puistomuuntamoa. 

Maastosuunnittelu on aloitettu Köpsin alueella.  Pääurakoitsijana hankkeessa on HSK Sähkö Oy, joka ottaa yhteyttä alueen maanomistajiin sopiakseen kaapelireiteistä. Maanrakennustyöt alkavat kesäkuussa ja työt kestävät lokakuun loppuun saakka. Vanhan ilmajohtoverkon purkutyöt tehdään talven aikana ja viimeistelytyöt päästään tekemään ensi keväänä.

Pyhäjärven investoinnin arvo on  lähes miljoona euroa. Maakaapeloitu sähköverkko lisää sähkönjakelun varmuutta Pyhäjärven alueella välillisesti yli 1200 taloudelle, sillä maakaapeloitu verkko on suojassa säiden aiheuttamilta häiriöiltä.

Elenialla on sähköverkkoa kaikkiaan 70 000 kilometriä ja asiakkaita 425 000. Tavoitteenamme on vuoteen 2028 mennessä nostaa maakaapeloidun sähköverkon osuus 75 prosenttiin. Tällä hetkellä sähköverkkomme kaapelointiaste on yli 41 prosenttia.