Olet täällä

Elenia Säävarma -projektien jälkitöillä maisemat kuntoon

Pirkanmaalla Lempäälän Sääksjärven Sipilän alueella valmistui säävarman sähköverkon maakaapelointiprojekti loppuvuodesta 2018. Kaivuualueiden jälkityöt tehtiin keväällä 2019.

Maakaapelointiprojektin jälkitöiden tarkoituksena on saattaa alue mahdollisimman samanlaiseksi kuin se oli ennen kaapelointia. Maisemasta poistuneiden pylväiden paikat ja kaivuuojat peitetään, mursketta ja multaa tuodaan tarvittaville alueille, nurmikko kylvetään ja tienpientareet asfaltoidaan. Kevään ja kesän projekteissa jälkityöt yritetään tehdä heti kaivuiden jälkeen. Syksyn projektien jälkityöt toteutetaan yleensä keväisin, kun routa sulaa.

Sääksjärven Sipilän alueen projektissa verkkoa uusittiin kymmenisen kilometriä. Sähköverkon saneerauksen yhteydessä maisemasta poistui pylväsmuuntamoita, jotka korvattiin puistomuuntamoilla. Kohteen verkkosaneeraus paransi välillisesti lähes 1300 kotitalouden sähkönjakeluvarmuutta. Urakoitsijana oli Veljekset Hemming Oy. Elenian Sääksjärven investoinnin arvo on noin 300 000 euroa.

Elenian verkkoinvestoinnit nousevat tänä vuonna 145 miljoonaan euroon. Vuosittain rakennamme säävarmaa sähköverkkoa yli 3 000 kilometriä. Nostamme maakaapeloidun sähköverkon osuuden 75 prosenttiin vuoden 2028 loppuun mennessä.