Olet täällä

Elenia täydessä valmiudessa kesämyteriin – sähkökatkojen korjaus alkanut

Elenia on alkuviikon ajan varautunut tänään pohjoisesta Suomesta alkaneeseen kesämyteriin. Keskiviikon iltapäivän säätietojen mukaan puuskaista myrskytuulta on luvassa illan, yön ja huomisen aikana lähes koko Elenian verkkoalueella.

Keskiviikkoiltana sähkökatkot ovat todennäköisimpiä Elenian Pohjanmaan alueilla. Iltayöstä ja yöstä alkaen myrskyiset puuskat saavuttavat Keski-Suomea sekä edelleen Pirkanmaata ja Hämettä.  Torstaipäivän aikana matalapaineen rintaman tuulet riepottavat puustoa todennäköisesti pitkään eri puolilla Elenian sähköverkkoa.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sahko/sahkokatkokartta

Koko Suomen sähkökatkotilanteen näet tästä: www.sahkokatkokartta.fi
Sähkökatkokartalta näkyvät niiden sähköverkkoyhtiöiden sähkökatkot, jotka tarjoavat tietoa katkoista karttapalveluna. Kaikilla karttapalvelua ei vielä ole. Pääsääntöisesti sähkökatkokartoilla näkyvät keskijänniteverkossa olevat sähkökatkot. Osa yhtiöistä näyttää lisäksi tiedossa olevat pienjänniteverkon sähkökatkot.

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.