Olet täällä

Elenia on varautunut illan ja alkuyön myrskypuuskiin

Elenia on varautunut urakoitsijakumppaneidensa kanssa täksi illaksi ja alkuyöksi Suomen ylittävän matalapaineen rintaman myrskypuuskiin. Sääennusteiden mukaan voimakkaat puuskatuulet puhaltavat myöhäisen illan aikana ja alkuyön Elenian verkkoalueella.

Kovimpien puuskatuulien rintama kulkee Vaasan rannikon suunnasta luoteesta kaakkoon poikki Suomen siten, että sähkökatkoja todennäköisesti alkaa tulla Elenian verkkoalueella ensimmäiseksi Etelä-Pohjanmaalla ja edelleen illan mittaan Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla. Myrskyiset puuskat etenevät edelleen itään ja sähkökatkoja on tulossa myös Itä-Hämeeseen. Osa sääennusteista näyttää myrskyyn yltäviä puuskia myös Kanta-Hämeeseen.

Kovimmissa puuskissa tuulennopeuksien on ennustettu yltävän reilusti yli 20 metriin sekunnissa ja Pohjanmaan rannikolla tätäkin myrskyisämpää tuulta. Puuskainen luoteistuuli on voimakkainta illalla noin kello 22 saakka. Tilanne rauhoittuu puolenyön jälkeen.

Maa on roudassa ja puusto lehdetöntä, mikä osittain helpottaa tilannetta. Tuulen voimakkuudet yltävät kuitenkin niin rajuiksi, että puuskat vaurioittavat puustoa. Lentävät oksat ja kaatuvat puut katkovat sähköjä.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: www.sähkökatkokartta.fi


Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.