Olet täällä

Elenia on varautunut juhannuksen koviin tuuliin

Elenia on varautunut koko verkkoalueellaan urakoitsijakumppaneidensa kanssa juhannuksen myrskyisiin tuuliin. Tuulet voimistuvat Pohjanmaan suunnasta aamusta alkaen ja tavoittavat jo päivän aikana myös Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Hämeen.

Tuulennopeuksien noustessa 20 metriin sekunnissa voi syntyä laajalti puustovaurioita, jotka katkovat sähköjä. Puissa on lehdet, mikä lisää myrskypuuskien vaikutusta kaataen puita ja repien oksia sähköjohdoille. Myrskyisä sää jatkuu koko juhannusaaton aina juhannuspäivän yön puolelle saakka.

Olemme varautuneet tilanteeseen viikon aikana ennakkoon. Sääennusteiden mukaan sää on perjantaiaamusta pitkälle ensi yöhön aiemmin arvioitua huonompi ja tuulet myrskyisämpiä. Olemme nostaneet varautumistasomme kaikessa toiminnassamme yhdessä urakoitsijoitten kanssa tilanteen vaatimalla tavalla.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.