Olet täällä

Elenia on varautunut juhannuksen ukkosiin ja kovaan tuuleen

Sääennusteet ennakoivat juhannusaaton päivään, iltapäivään ja iltaan paikallisia ukkosia laajoilla alueilla erityisesti läntisessä Suomessa. Ukkoset saattavat painottua Pohjanmaalle ja Keski-Suomeen, mutta ukkosia voi esiintyä myös muualla. Juhannusaaton iltana ukkosrintamat liikkuvat Länsi-Suomesta kohti Kainuuta ja siirtyvät pois Suomen alueelta.

Ukkossolujen liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Ukkosrintaman solut voivat aiheuttaa sähkökatkoja eri puolilla Elenian verkkoaluetta, todennäköisesti painottuen Pohjanmaalle, Keski-Suomeen, mahdollisesti Pirkanmaalle tai myös muualle.

Lauantaina sää muuttuu tuuliseksi lähes koko Oulun eteläpuolisessa Suomessa. Tuulennopeudet voivat nousta noin 17-20 metriin sekunnissa, mikä voi aiheuttaa puustovaurioita ja sähkökatkoja. Tuulinen säärintama kulkee läntisestä Suomesta päivän mittaan kohti itää ja juhannuspäivän yöhön mennessä tuulet tyyntyvät Elenian verkkoalueella.

Olemme varautuneet yhdessä kumppaniemme kanssa eilisestä keskiviikosta alkaen siihen, että juhannuksen pyhien ukkoset ja tuulet voivat aiheuttaa sähkökatkoja. 

Vikapalvelumme päivystää ympäri vuorokauden numerossa 020 690 911.

Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme. 
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat. 
Asiakkaamme voivat tilata maksuttoman tekstiviestipalvelun sähkökatkoista suoraan matkapuhelimeensa Elenia Aina -palvelun avulla. 

Näin varaudut sähkökatkoon
Palvelumme sähkökatkon aikana 

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.