Olet täällä

Elenia varautunut puuskatuulien ja lumentulon sähkökatkoihin

Elenia on keskiviikosta lähtien varautunut sääennusteiden perusteella viikonlopun jopa myrskyisien puuskatuulien sekä lumentulon aiheuttamiin sähkökatkoihin. Perjantaina sekä Elenian oman henkilöstön että urakoitsijaverkoston kanssa on tehty tarkempi varautuminen tarvittaessa jopa sähkönjakelun laajamittaisten katkosten hoitoon.

Tuuliennusteiden lisäksi viikonlopun sääennusteet ovat tarkentuneet siten, että sääolosuhteet ovat otollisia tykkylumen kertymiselle perjantaista lauantaihin. Eniten tykkyä voi kertyä Pohjois-Pohjanmaan sekä pohjoisen Keski-Suomen alueilla. Sääennusteiden mukaan jopa runsaat tykkykertymät ovat mahdollisia.

Perjantaipäivän ennusteen mukaan sää lauhtuu lauantain ja sunnuntain välisen yön aikana, mikä saattaa aiheuttaa uusia vikoja sähköverkkoon sunnuntaiyön ja -aamun aikana.

Sunnuntai-illalle ennustetaan eteläiseen Suomeen erittäin voimakkaita puuskatuulia, jotka todennäköisesti ylettyvät eteläisimpään osaan Elenian verkkoaluetta. Tästä eteenpäin jälleen maanantaille on ennustettu puuskatuulia, jotka voivat osua etenkin Pirkanmaalle sekä Kanta- ja Päijät-Hämeeseen. Maanantain sääennusteet voivat vielä muuttua voimakkaasti.

Elenia on tässä vaiheessa varautunut poikkeustilanteisiin maanantaihin iltaan saakka.