Olet täällä

Elenia on varautunut tiistain myrskypuuskiin

Elenia on varautunut urakoitsijakumppaneidensa kanssa täksi iltapäiväksi ja illaksi Suomeen ennustettujen myrskytuulien varalle.

Sääennusteiden mukaan lännen ja lounaan välinen tuuli voimistuu myrskypuuskiksi maan etelä- ja etenkin länsiosassa. Elenian verkkoalueelle kovimmat puuskatuulet osunevat Hämeeseen ja Pirkanmaalle tiistai-iltapäivän ja -illan aikana. Myrskypuuskissa tuulennopeuksien on ennustettu yltävän jopa 22 metriin sekunnissa. Sateiden ja kylmän rintaman jälkipuolella on odotettavissa voimakkaita ukkosia koko Elenian verkkoalueella Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjos-Pohjanmaalla.

Myrskypuuskat ja ukkoset voivat aiheuttaa puustovaurioita ja saada aikaan sähkökatkoja. Puissa on lehdet, mikä lisää myrskypuuskien vaikutusta ja kaataa puita ja repii oksia monin paikoin.

Varoitus maastopalon varalta
Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa ja maasto on todella kuivaa ja syttymisherkkää. Sähkölinjalle kaatuva puu saattaa aiheuttaa kipinöintiä ja pahimmassa tapauksessa maastopalon. Tiistaille ennustettu voimakas tuuli lisää metsäpalojen leviämisherkkyyttä. Maastopalon syttyessä on siitä ilmoitettava välittömästi hätänumeroon 112.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911.