Olet täällä

Elenia yhteistyöhön parkanolaisen Fincumetin kanssa verkkomateriaalien kierrätyksessä

Metallin ja kaapelin kierrätykseen erikoistunut parkanolainen Fincumet Oy on solminut monivuotisen sopimuksen sähköverkkoyhtiö Elenian kanssa. Sopimuksen myötä Fincumet vastaa kokonaisuudessaan Elenian romumetallin asianmukaisesta kierrätyksestä. Sopimus tuli voimaan vuoden 2017 alussa.

”Olen todella iloinen yhteistyöstä. Voitimme ison toimijan luottamuksen Fincumetin omilla vahvuuksilla, jotka ovat rautainen asiantuntemus metallien kierrätyksestä, erinomainen palvelukulttuuri ja viimeisen päälle hiotut prosessit”, sanoo Fincumetin toimitusjohtaja Samuli Järvensivu.

Yhteistyö tehostaa merkittävästi Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla toimivan Elenian ympäristötyöhön kuuluvaa kierrätystä. Elenia rakentaa tänä vuonna maakaapeloitua sähköverkkoa noin 3 000 kilometriä, ja käytöstä pois jäävät ilmaverkot kierrätetään tehokkaasti ja luotettavasti, ympäristöä säästäen. Fincumet kerää sähkökaapelit sekä muun metallimateriaalin talteen ja käsittelee ne uudelleen hyödynnettävään muotoon. Metallituotteet Fincumet myy suoraan valimoille Suomeen sekä Lähi-Itään, Intiaan ja Kiinaan.

”Elenialla on sähköverkkoa lähes 70 000 kilometriä ja pitkän aikavälin tavoitteenamme on nostaa maakaapeloidun sähköverkon osuus 70 prosenttiin. Jotta verkoston uudistaminen etenee sujuvasti, tarvitsemme varman ja luotettavan kumppanin vanhojen kaapeleiden kierrätykseen. Vakuutuimme Fincumetin energisestä ja ketterästä toimintavasta sekä edelläkävijän asenteesta uusien, sähköisten palveluiden kehittämisessä”, sanoo Elenian rakennuttamisjohtaja Jarkko Kohtala.

Sähkökaapelien ja metallin kierrätys vähentää kaatopaikkajätettä, säästää luonnonvaroja ja mahdollistaa maailman malmivarantojen riittämisen pidemmälle tulevaisuuteen.

Lisätiedot:

Fincumet Oy, toimitusjohtaja Samuli Järvensivu, +358 40 5122 500, samuli.jarvensivu@fincumet.fi

Fincumet Oy, strateginen ostaja Marcus Suokas, +358 400 316 682, marcus.suokas@fincumet.fi

Elenia Oy, rakennuttamisjohtaja Jarkko Kohtala, +358 400 513 054, jarkko.kohtala@elenia.fi

 

Fincumet Oy on vuonna 1992 perustettu yritys, jonka erikoisalana on kierrätysmetallien, erityisesti kaapelien prosessointi ja myynti. Globaalisti verkottunut cleantech-yritys on viime vuosien aikana kasvanut voimakkaasti. Fincumet Oy on osa Fincumet Groupia, johon kuuluu myös vaihtolavojen valmistukseen ja maahantuontiin keskittynyt Fincumet Container Oy. Romumetallin tukkutoiminnan ja vaihtolavojen lisäksi Fincumet palvelee Helsingin Tattarisuolla pienasiakkaita Niemen Romukaupassa, joka tuli osaksi Fincumet Groupia vuonna 2016.