Elenialle infra-alan kansainvälisestä vastuullisuusarvioinnista loistavat tulokset

Elenia jatkaa vahvaa ja pitkäjänteistä työtä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden parissa. Elenia osallistui kuudetta kertaa kansainväliseen GRESB Infrastructure Assessment -vastuullisuusarviointiin ja saavutti arviointihistoriansa parhaan tuloksen.

Elenian tulos arvioinnissa oli loistava 97/100 pistettä ja täydet viisi tähteä. Pisteet kertyvät GRESB-arvioinnissa monipuolisesta ympäristötyön, sosiaalisesta vastuunkannon sekä hyvän hallintotavan mittaristosta. Viisi tähteä kuvaa maailmanlaajuista 20 prosentin parhaimmistoa.

Elenia on osallistunut arviointiin kuutena peräkkäisenä vuotena, ja yhtiön saavuttama tulos on parantunut 16 pisteellä lähtötasosta. Infra-alan GRESB-vastuullisuusarviointiin osallistui tällä kertaa maailmanlaajuisesti kaikkiaan 681 yhtiötä ja Elenia oli tässä joukossa sijalla 69.

Kuvituskuva

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) on kiinteistö- ja infrastruktuurialalle räätälöity kansainvälinen vastuullisuuden vertailu, jonka avulla arvioidaan yrityksen vastuullista toimintaa ja suorituskykyä ESG-mittareiden avulla (Environmental = ympäristövastuuu, Social = sosiaalinen vastuu ja Governance = hyvä hallintotapa). Vastuullista toimintaa ja suorituskykyä mitataan mm. yrityksen sisäisissä toimintaperiaatteissa, työntekijöiden keskuudessa, sidosryhmäyhteistyössä ja toimitusketjuissa.