Elenian vastuullisuustyö palkitaan – GRESB-vertailussa kova tulos 96

Elenian GRESB 2020 tulos osoittaa, että teemme erinomaista ja pitkäjänteistä kehittämistyötä vastuullisuuden parissa. Elenia sai arvioinnissa tuloksen 96 maksimimäärästä 100. Tulos parani viime vuodesta 7 pisteellä. Elenia sai täydet viisi tähteä kolmatta vuotta peräkkäin.

Viidettä kertaa järjestettyyn GRESB Infrastructure Assessmentiin osallistui maailmanlaajuisesti kaikkiaan 406 infrayhtiötä. Elenia on tässä joukossa yhdeksäs. Northern Europe Network Utilities Maintenance and Operation -sarjassa Elenia oli toisella sijalla 11 osallistujan joukossa. Elenia osallistui arviointiin kolmatta kertaa.

Lisäksi Elenia osallistui toista kertaa vapaaehtoiseen Resilienssi-arviointiin, jossa mitataan yrityksen sopeutumis- ja varautumiskykyä sään ja ilmastomuutoksen aiheuttamiin riskeihin. Elenia oli tuloksella 69 maailmanlaajuisesti sijalla 26 kaikkiaan 98 osallistujan joukossa. Ensi vuonna Resilienssi-arviointi järjestetään neljättä kertaa ja se tulee olemaan kiinteä osa varsinaista GRESB-arviointia.

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) on kiinteistö- ja infrastruktuurialalle räätälöity kansainvälinen vastuullisuuden vertailu, jonka avulla arvioidaan yrityksen vastuullista toimintaa ja suorituskykyä ESG -mittareiden avulla (Environmental = ympäristövastuullisuus, Social = sosiaalinen vastuu ja Governance = hyvä hallintotapa). Vastuullista toimintaa ja suorituskykyä mitataan mm. yrityksen sisäisissä toimintaperiaatteissa, työntekijöiden keskuudessa, sidosryhmäyhteistyössä ja toimitusketjuissa.