Elenian vastuullisuutta arvioitiin neljännen kerran – GRESB-tulos 95

Elenian GRESB 2021 tulos oli jälleen erinomaista luokkaa. Elenia sai arvioinnissa täydet viisi tähteä ja tuloksen 95 maksimimäärästä 100.

Kuudetta kertaa järjestettyyn GRESB Infrastructure Assessmentiin osallistui tänä vuonna maailmanlaajuisesti kaikkiaan 549 infrayhtiötä. Elenia on tässä joukossa sijalla 34. Network Utilities: Electricity Distribution Companies -sarjassa Elenia oli kolmannella sijalla kuuden osallistujan joukossa. Elenia osallistui arviointiin neljättä kertaa.

kuva esittää Elenian tulosten kehityksen vuodesta 2018 lähtien ja tämän vuoden tulokset GRESB-arvioinnissa. Vuoden 2018 tulos oli 81, vuoden 2019 89, vuoden 2020 96 ja vuoden 2021 95.

Arvioinnista on nähtävissä, että vastuullisuuden johtaminen Eleniassa on korkealla tasolla. Vastuullisuustavoitteet on viety yritystasolta henkilötasolle, niin Elenialla sisäisesti kuin Elenian kumppaniketjussa. Riskien hallinnassa ja sidosryhmäyhteistyössä tehdään vahvaa työtä ja vastuullisuutta mitataan mm. ympäristö-, energia- ja turvallisuustunnusluvuin. Kehittämiskohteita ovat ilmastomuutosriskien ja mahdollisuuksien huomioiminen liiketoiminnassa.


GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) on kiinteistö- ja infrastruktuurialalle räätälöity kansainvälinen vastuullisuuden vertailu, jonka avulla arvioidaan yrityksen vastuullista toimintaa ja suorituskykyä ESG -mittareiden avulla (Environmental = ympäristövastuullisuus, Social = sosiaalinen vastuu ja Governance = hyvä hallintotapa). Vastuullista toimintaa ja suorituskykyä mitataan mm. yrityksen sisäisissä toimintaperiaatteissa, työntekijöiden keskuudessa, sidosryhmäyhteistyössä ja toimitusketjuissa.