Elisa ostaa Elenian valokuituverkon

Elisa vahvistaa valokuituverkkonsa tarjontaa Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla, kun Elenian valokuituverkko siirtyy Elisan omistukseen. Liiketoimintakauppa tulee voimaan 31.12.2023.

Elenian rakentama valokuitu on tällä hetkellä saatavilla noin 8 000 kotitalouteen ja pienyritykseen Akaassa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kalajoella, Kangasalla, Laukaassa, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä ja Viitasaarella. Elisa vastaa jatkossa kyseisen kuituverkon ylläpidosta ja kehittämisestä. Asiakkailta liiketoimintakauppa ei vaadi toimenpiteitä.

Viime vuosien aikana Elisa on laajentanut valokuituverkkoaan yhä useamman kotitalouden ja yrityksen saataville. Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan alueilla Elisan valokuitu yltää yhteensä jo lähes 200 000 kohteeseen.

– Elisa on jo perinteisesti tarjonnut kiinteän verkon laajakaistapalveluita Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan alueilla. Liiketoimintakaupan myötä pystymme tarjoamaan näillä alueilla valokuituverkon palveluita entistä useammalla asiakkaalle. Elenia on tehnyt hienoa työtä valokuituyhteyksien laajentamisessa, ja meidän on hyvä jatkaa verkon ja palveluiden kehittämistä tästä eteenpäin. Vilkkaassa valokuitumarkkinassa asiakkaalle tuo turvaa kotimaisen Elisan luotettavuus, pitkäjänteinen liiketoiminta ja läpinäkyvät sopimusmallit, kertoo Elisan liittymäliiketoiminnan johtaja Antti Ihanainen.

Elenia aloitti valokuituverkkojen rakentamisen vuonna 2019 edistääkseen nopeiden ja luotettavien tietoliikenneyhteyksien tarjontaa Suomessa. Valokuituverkon samanaikainen rakentaminen Elenian verkkoalueella sähköverkkorakentamisen yhteydessä tarjosi mahdollisuuden järkevään yhteisrakentamiseen.

– Valokuitumarkkinat ovat vuosien saatossa muuttuneet, ja haluamme mahdollistaa asiakkaillemme jatkossakin nopeiden tietoliikenneyhteyksien lisäksi myös laadukkaat valokuitupalvelut. Elisalla on Eleniaa kattavammat mahdollisuudet kehittää kuitupalveluita, sanoo Elenian varatoimitusjohtaja Ville Sihvola.

Elisan valonnopea yhteys on saatavilla yli miljoonaan kotitalouteen ja liikehuoneistoon Suomessa valokuidulla tai kaapelimodeemilla toteutettuna, ja sen saatavuuden omaan osoitteeseen voi tarkistaa Elisan verkkosivuilta. Myös panostukset 5G-mobiiliverkkoon jatkuvat, ja jo yli 90 % suomalaisista asuu Elisan kattavan 5G-verkon alueella. Mobiiliverkon kuuluvuusalueet voit tarkistaa Elisan julkiselta kuuluvuuskartalta.