Olet täällä

Erityisryhmien uimaryhmät jatkuvat - Elenia Lämpö mukana tukemassa toimintaa

Uimaan myös halliremontin aikana

Hämeenlinnan uimahallin remontti on hieno asia. Remonttiaika aiheuttaa kuitenkin päänvaivaa uimareille. Hämeenlinnan uimaseuralle remontti tarkoitti toimi

nnan hajauttamista ympäriinsä. Korvaavia tiloja on löytynyt, mutta niiden käyttö tulee seuralle kalliimmaksi kuin kaupungin uimahallissa oli. Valtion tuen loppuminen samaan aikaan, kun kulut kasvoivat, uhkasi koko erityisryhmien uintitoimintaa.

– Uinti on monella tavalla hyödyllistä kenelle tahansa, mutta erityisryhmille se on jopa ainutlaatuisen tärkeää, kertoo Hämeenlinnan uimaseuran erityisuimaopettaja Maiju Hyvönen. – Uidessa voidaan tehdä monia asioita, joihin kuivalla maalla eivät taidot tai kroppa pysty. Vesiharjoittelun myötä tasapaino, liikkuvuus ja venyvyys ja totta kai kunnon kohottaminen parantavat arjen laatua myös kuivalla maalla. Tunneilla altaassa leikitään, pelataan ja jumpataan sekä opetellaan uintitekniikkaa kunkin oman tason mukaan.

Tavoitteena toiminnan laajentaminen

Erityisryhmiä on Hämeenlinnassa kolme. Voutilakeskuksessa harjoittelevat nuorimmat eli erityisvesipeuhulalaiset. Ilveskodissa harjoittelevat puolestaan isommat uimarit ja taitavimmat nuoret, joiden vuoro on Elenia Lämmön nimikkovuoro. Hyvönen toteaa, että pienissäkin altaissa voidaan tehdä monenlaista, vaikka matkauinti 10 metrin altaassa ei oikein onnistukaan.

Hyvösen mielestä Hämeenlinnassa on yllättävän vähän tarjontaa erityisryhmille.
– Jatkossa tavoite onkin laajentaa toimintaa ja tuoda mukaan myös edistyneimmille erityisryhmiin kuuluville uimareille suunnattu kilpauintiharjoittelu. Toivottavasti vain uimahallin remontti ei nosta käyttäjien maksuja pilviin.

– Elenia Lämmön myöntämän tuen turvin ainakin tämän kevään uintivuorot on nyt turvattu, Hyvönen kiittelee. – Ilman tukea hinta olisi noussut harrastajille liian korkeaksi, mikä olisi vaarantanut erityisuinnin jatkumisen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvassa on Elenia Lämmön nimikkoryhmän erityisuimareita. Kuva on otettu Hämeenlinnan uimaseuran kameralla, kuvaajana veden alla oli Selina Virkkunen.