Olet täällä

Hämeenlinnassa parannetaan moottoritien alta kulkevaa kaukolämpöverkkoa

Elenia Lämpö Oy uusii Valtatie 3:n alta kulkevan kaukolämmön runkolinjan syksyn aikana. Poikkeuksellisen työstä tekee sen sijainti vilkkaasti liikennöidyn tien alla. Projektin tavoitteena on parantaa kaukolämmön toimitusvarmuutta.

Hämeenlinnan kaukolämpöverkon runkolinjayhteys saneerataan moottoritien allittavalta osalta Lukiokadun sillan suuntaisesti. Työ tehdään kaukolämmön jakelun toiminnan varmistamiseksi.

Kaukolämpöverkkoa uusitaan säännöllisesti, mutta tästä projektista haastavamman tekee se, että uusi linja rakennetaan vilkkaasti liikennöidyn tien alle. Käytännössä uusi linja ns. suuntoporataan tien alle. Työ tehdään kokonaan ajoratojen ulkopuolelta, joten haittaa liikenteelle niin moottoritiellä kuin kaupungin katuverkollakin on pyritty vähentämään mahdollisimman paljon.

Työmaa sijaitsee Valtatie 3:n ja Lukiokadun risteyksessä Hämeenlinnan keskustassa, Lukiokadun sillan pohjoispuolella. Projektin rakennustyöt on aloitettu heinäkuussa ja työ on suunniteltu valmistuvan marraskuun loppuun mennessä.

Lisätietoja: Elenia Lämpö Oy, Verkostopäällikkö Sami Rantio, puh. 020 586 11 (vaihde)