Olet täällä

Heinolan öljyvuoto todennäköisimmin peräisin Elenia Lämmön lämpölaitokselta

Heinolassa Ruotsalaisen Sukuranlahteen laskevasta ojasta on havaittu öljyä. Tämä öljy on todennäköisesti peräisin Elenia Lämmön Vuohkallion lämpölaitokselta. Öljyä on päässyt ojaan arviolta muutama sata litraa. Olemme selvittäneet öljyvuodon lähdettä ja vuodon syytä yhdessä ympäristö- ja pelastusviranomaisten kanssa. Vuodon syy on kuitenkin vielä epäselvä.

Ryhdyimme välittömästi toimenpiteisiin, jolla estettiin mahdollisen vuodon jatkuminen. Lämpölaitoksen kaivot on tyhjennetty imuautoilla ja vuotavaksi epäilty öljysäiliö tyhjennetään tänään öljystä. Vuodon syyn selvittäminen jatkuu.

Olemme erittäin pahoillamme tapahtuneesta ja todennäköisesti aiheuttamastamme haitasta.

 

Lisätietoja: Elenia Lämpö Oy, operatiivinen johtaja Janne Lamberg puh. 040 504 0396

Elenia Lämpö Oy tarjoaa asiakkaidensa tarpeisiin ympäristömyönteisiä, vaivattomia ja kilpailukykyisiä lämmitysratkaisuja. Tuotamme kaukolämpöä ja sähköä sekä myymme ja jakelemme kaukolämpöä ja maakaasua. Varmistaaksemme asiakkaillemme luotettavan lämmön toimituksen uudistamme ja ylläpidämme verkostojamme sekä tuotantolaitoksiamme säännöllisesti. Kehitämme toimintaamme kasvattamalla edelleen kotimaisten polttoaineiden osuutta tuotannossamme ja parantamalla energiatehokkuuttamme. Yhtiön toiminta-aluetta ovat Häme, Keski-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa ja Heinola.