Olet täällä

Helikopterit paikantavat valoisan aikaan sähköverkon vaurioita

Torstain Liisa-myrsky runteli Elenian verkkoa pahimmin kahdella tuulirintamallaan erityisesti Keski-Suomessa ja Pohjois-Pirkanmaalla. Yön aikana palautimme urakoitsijakumppaneittemme kanssa sähköt yli 10 000 asiakkaalle.

Valoisan aikana kolme helikopteria paikantaa sähköverkon vaurioita, kaksi helikopteria Keski-Suomessa ja yksi Pirkanmaalla. Asentajien työ etenee päivällä ripeämmin kuin yön pimeydessä, jolloin vikakohteiden paikantaminen maastossa on hidasta. Verkkovaurioiden vakavuus korjattavista kohteista tarkentuu sitä mukaa, kun helikopterilennoilta ja maastosta työryhmiltä saadaan tietoa sähköttömiltä alueilta.

Pahimmillaan Elenian asiakkaista oli sähköttä eilen illansuussa noin 25 000. Perjantaiaamuna yhdeksän aikaan sähköttä oli noin 7500 asiakasta. Tähän mennessä vaurioituneita keskijännitteisen runkoverkon vikatehtäviä on ollut jo 600 kappaletta, joista sähköt on palautettu noin puoleen kohteista.

Verkon korjaustyöt etenevät suurhäiriön viankorjauksessa keskijännitteisestä runkoverkosta pienjänniteverkon vikoihin. Sähkönsyöttö täytyy laittaa runkoverkossa kuntoon, jotta sähköä saadaan pienjänniteverkkoon.

VAKAVA VAROITUS

Puiden poisto sähköjohdoilta ehdottomasti ammattilaisten työtä

Sekä sähköverkon raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Ainoastaan Elenian kumppaneiden ammattilaiset voivat poistaa sähköjohdoille kaatuneita puita. Turvallisuuden vuoksi johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sähköverkossa voi edelleen olla jännite päällä, ja tällöin tilanne voi olla hengenvaarallinen ennen kuin käyttökeskuksemme katkaisee johto-osuudelta jännitteen. Vikaantuneista sähköjohdoista on pysyttävä etäällä. Tee kohteesta ilmoitus vikapalveluumme numeroon 0800 100 100.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 100 100

• Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
• Energiateollisuus ry:n karttapalvelussa näet kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkot.
Palvelumme sähkökatkon aikana


Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.