Olet täällä

Helikopterit tarkastavat sähköverkkoa Kanta- ja Päijät-Hämeessä sekä Pirkanmaalla tänään

Aamulla päivän valjetessa aloitamme helikopterilennot vika-alueiden tilanteen kartoittamiseksi. Tänään sähköverkkoa tarkastaa neljä helikopteria Hämeenlinnan, Padasjoen, Sysmän, Kuhmoisten, Kangasalan, Pälkäneen ja Urjalan alueilla. Lisäksi sahakopteri poistaa vikapuita Kylmäkosken alueella.

Helikopterilennot ovat nopein ja tehokkain tapa saada maastosta kattavaa kuvaa siitä, mille alueille lumivaurioita on tullut vakavimmin. Näin vikapartioita päästään tehokkaimmin ohjaamaan suoraan oikeisiin kohteisiin ja aikaa menee vähemmän vika-alueiden paikantamiseen.

Arvio viankorjauksen kestosta saadaan, kun helikopteritarkastuksilta ja työryhmiltä maastosta saadaan tarkempaa tietoa vikapaikoista ja verkon vaurioista. Päivitämme tätä tietoa asiakkaillemme heti, kun sähköjen palautusarvioita voidaan tehdä.

Eilisen päivän ja illan aikana pyryttänyt märkä ja raskas lumi tykkyyntyi puustoon aiheuttaen laajasti sähkökatkoja Elenian verkossa Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla sekä Keski-Suomen eteläisissä osissa.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911.
Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan sähköiskun vaaran vuoksi. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Elenian nettisivuilta saa hyödyllistä tietoa miten varautua sähkökatkoon ja palvelusta sähkökatkotilanteessa.