Olet täällä

Helka-myrskyn puuskainen tuuli katkoo sähköjä

Perjantaille ennustetut puuskatuulet katkovat sähköjä Elenian alueella iltapäivän ja illan aikana. Iltapäivällä eniten sähkökatkoja on jo ollut Pohjois-Pohjanmaalla, katkoja tulee lisää myös Keski-Suomeen ja Pirkanmaalle.

Elenian verkkoalueella myrskyisät lounaistuulet leviävät Pohjois-Pohjanmaalta sisämaahan Tampere – Jyväskylä -linjaa myöten. Pahin puuskatuuliaika on kello 14-18, jolloin vaikutusalue on koko Pohjanmaa ja Keski-Suomi sekä Pirkanmaan pohjoisosat.

Olemme varautuneet puuskatuulien aiheuttamien vikojen korjaukseen ja ennakoimme iltapäivän sekä illan aikana Elenian sähköverkkoon vähintään yli 100 vika-aluetta. Verkon vaurioiden vakavuudesta riippuen korjaustyöt jatkuvat tämän hetken arvion mukaan yöhön ja jopa aamuun. Puuskatuulien takia asentajien on arvioitava, onko vikakohteessa korjaus turvallista myrskyisän sään aikana ja tämä voi hidastaa sähköjen palautusta. Toisaalta valoisa vuodenaika nopeuttaa töiden tekemistä myös illalla ja yöllä.

Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.
Asiakkaamme voivat tilata maksuttoman tekstiviestipalvelun sähkökatkoista suoraan matkapuhelimeensa Elenia Aina -palvelun avulla.

Näin varaudut sähkökatkoon
Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.