Olet täällä

Helka-myrskyn sähkökatkot kuntoon illan ja yön aikana

Helka-päivän puuskaiset tuulet ovat laantuneet illan mittaan eikä uusia sähkökatkoja ole enää juurikaan tullut. Myrskypuuskat saivat aikaan vaurioita sähköverkkoon aamupäivästä alkaen pitkin päivää ja vika-alueita Elenian sähköverkkoon syntyi yli puolentoistasataa.

Myrskyisät lounaistuulet levisivät Elenian verkkoalueella Pohjois-Pohjanmaalta sisämaahan Tampere – Jyväskylä -linjaa myöten. Pahin tuuliaika oli  kello 13-17, jolloin tuuli riepotti erityisesti koko Pohjanmaata ja Keski-Suomea sekä Pirkanmaan pohjoisosia.

Verkon vauriot ja sähkökatkot on tavoitteena saada kuntoon illan ja yön aikana. Valoisa vuodenaika nopeuttaa töiden tekemistä myös illalla ja yöllä.

Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.
Asiakkaamme voivat tilata maksuttoman tekstiviestipalvelun sähkökatkoista suoraan matkapuhelimeensa Elenia Aina -palvelun avulla.

Näin varaudut sähkökatkoon
Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.