Olet täällä

Juupajoella yli 23 kilometriä sähköverkkoa säävarmaksi puolella miljoonalla eurolla

Elenia maakaapeloi Juupajoen Kopsamon- ja Sahrajärventeillä noin 23 kilometriä säävarmaa sähköverkkoa. Reilun puolen miljoonan euron hankkeessa uusitaan myös vanhoja pylväsmuuntamoita vaihtelevia säitä kestäviksi puistomuuntamoiksi. Uusia muuntamoita rakennetaan seitsemän.

Sähköverkon uudistus vaikuttaa suoraan noin 250 juupajokelaisen kotitalouden tai yrityksen sähkön saantiin.

Juupajoen kaapelointihankkeen työt alkoivat kesällä ja valmistuvat keväällä 2014. Maakaapeloinnissa on käytössä uudenlainen maankaivukone, joka nopeuttaa työtä merkittävästi.

Kaapeloinnin jälkeen viimeistellään sähkötekniset työt, ja hankkeen päätteeksi kevättalvella puretaan vanha ilmajohto pylväineen pois. Talviset purkutyöt tasoittavat rakentamisen vuosittaista kausivaihtelua, ja näin saadaan talviaikaankin miehille töitä.   

Kohteessa on mukana myös yhteisrakentamista, kun teleoperaattori Elisa on mukana yhteistyössä Elenian kanssa omine hankkeineen. Yhteisrakentaminen on järkevää, sillä se säästää kustannuksissa.  

Elenian säävarman sähköverkon rakentamista voi seurata web-kartalta, joka kertoo missä, milloin ja kuinka paljon rakennamme maakaapeloitua sähköverkkoa. Tänä vuonna investoinnit nousevat yli 75 miljoonaan euroon.