Olet täällä

Kovat puuskatuulet voivat katkoa sähköjä maanantaina

Elenia on varautunut urakoitsijakumppaneidensa kanssa maanantaipäiväksi ja -illaksi ennustettujen voimakkaiden puuskatuulien varalle.

Sääennusteen mukaan tuuli on voimakkaimmillaan maanantaina iltapäivällä ja illansuussa.  Tuulennopeudet nousevat maan etelä- ja keskiosassa paikoin jopa 21 metriin sekunnissa.  

Elenian verkkoalueella kovimmat puuskatuulet osuvat Kanta- ja Päijät-Hämeeseen, Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen. Tuulennopeuksien noustessa lähemmäs 20 metriin sekunnissa voi syntyä puustovaurioita, jotka aiheuttavat vikoja sähköverkkoon. Puissa on lehdet, mikä lisää tuulen vaikutuksia. Sääennusteen mukaan kovimmat tuulet tyyntyvät puolenyön aikaan.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911

Näin varaudut sähkökatkoon
Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.