Olet täällä

Kovimmat tuulet hiipuvat iltapäivän aikana – sähkökatkot korjauksessa yöhön asti

Lauantaina iltapäivällä alkaneet myrskyisät tuulet ovat jatkuneet sunnuntaipäivän katkoen sähköjä Elenian verkkoalueella. Sääennusteen mukaan kovimmat tuulet tyyntyvät iltaan mennessä.

Myrskypuuskien ennustetaan olevan voimakkaimmillaan sunnuntai-iltapäivän aikana Elenian verkkoalueella Keski-Suomen pohjoisosissa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Puiden ollessa lehdessä puut kestävät huonosti puuskatuulia. Lähituntien aikana puuskatuulien kaatamien puiden ja oksien vuoksi tulee todennäköisesti vielä uusia sähkökatkoja.

Ohjaamme uusille vioille viipymättä työryhmiä palauttamaan sähköt ja korjaamaan viat. Arvioimme vikojen korjauksen kestävän pääsääntöisesti muutamia tunteja. Elenian verkkoalueella on ollut lauantai-illasta lähtien 300 vianhoidon tehtävää.

Lauantain ja sunnuntain aikana syntyneet sähkökatkot on tavoitteena saada kuntoon pääosin sunnuntai-iltaan mennessä. Maastossa on kohdattu muutamia kymmeniä vaikeita vikapaikkoja, joiden korjaus kestänee yöhön asti. Valoisa vuodenaika nopeuttaa töiden tekemistä myös illalla ja yöllä.

Maastossa voi olla tuulien riepottamia kaatumaisillaan olevia puita, joista on hyvä ilmoittaa vikapalveluumme 020 690 911.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911
Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.

Näin varaudut sähkökatkoon
Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.