Olet täällä

Kovimmat tuulet väistyneet iltapäivällä – sähkökatkot korjauksessa illan ja yön

Kuisman päivän myrskyisät puuskat ovat tyyntyneet iltapäivän kuluessa Elenian verkkoalueella. Aamusta alkaen käynnissä ollut sähköverkon vikojen korjaus on sujunut hyvin ja sähköjen palauttaminen on edennyt ripeästi.

Myrskytuulet koettelivat Elenian verkkoalueella puustoa ja sähköverkkoa pahiten Hämeessä, Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla. Torstain aikana Elenian sähköverkossa oli yli 150 keskijännitteisen runkoverkon vikaa ja 100 pienjänniteverkon vikaa. Nyt jäljellä on vielä yhteensä 40 vikakohdetta, joissa kaikissa korjaus on käynnissä.

Automatiikan hyödyntämisen ja tehokkaan kumppanuusverkoston ansiosta saamme vikoja nopeasti rajattua ja sähköt palautettua asiakkaille. Yhtäaikaisten sähköttömien määrä on ollut alhainen. Korjaustyöt jatkuvat illan ja niin pitkälle yöhön kuin vikoja on jäljellä. Tavoitteemme on korjata tämän myrskyn aiheuttamat sähkökatkot yön aikana. 

Palvelemme vuorokauden ympäri
Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911. Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme www.elenia.fi/sähkökatkokartta

Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.

Asiakkaamme voivat tilata maksuttoman tekstiviestipalvelun sähkökatkoista suoraan matkapuhelimeensa Elenia Aina -palvelun avulla.


Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.