Olet täällä

Kovimmat tuulet väistyvät illalla – sähkökatkot korjauksessa illan ja yön

Salomon tuulet suuntaavat torstai-illan aikana Etelä- ja Keski-Suomen alueelta itään. Tuulten väistyessä noin klo 19 -21 Elenian verkkoalueelta ei myöhempään illalla ole enää juurikaan odotettavissa uusia sähkökatkoja.

Alkuillasta vikaantuneita alueita Elenian sähköverkossa on tiedossa kolmisenkymmentä Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Salomon viimeiset puhurit voivat vielä aiheuttaa yksittäisiä uusia vikoja.

Jos uusia sähköverkon vaurioita ei enää illalla tule, on tavoitteemme  saada yön aikana sähkökatkot korjattua.    

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sahko/sahkokatkokartta

Koko Suomen sähkökatkotilanteen näet tästä: www.sahkokatkokartta.fi

Sähkökatkokartalta näkyvät niiden sähköverkkoyhtiöiden sähkökatkot, jotka tarjoavat tietoa katkoista karttapalveluna. Kaikilla karttapalvelua ei vielä ole. Pääsääntöisesti sähkökatkokartoilla näkyvät keskijänniteverkossa olevat sähkökatkot. Elenia ja osa yhtiöistä näyttää lisäksi tiedossa olevat pienjänniteverkon sähkökatkot.

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

 

Johdolle kaatuneen puun takia pylväskin niiasi Vierumäellä.