Olet täällä

Kumppanimme BirdLife Suomi: Koko Eurooppa katsoo lintuja ensi viikonloppuna

Tulevana viikonloppuna 3.–4.10. muuttolintuja seurataan noin 40 maassa BirdLifen EuroBirdwatch-tapahtumassa. Viime vuonna eri puolilla Eurooppaa ja Keski-Aasiaa tapahtumaan osallistui noin 23 000 ihmistä. Euroopan suurin lintutapahtuma on järjestetty joka syksy vuodesta 1993 lähtien.

Eri puolilla Suomea järjestetään viikonlopun aikana linturetkiä, muutonseurantaa ja muita tapahtumia, joihin kaikki linnusta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Viime päivinä on saatu ihailla monipuolista lintumuuttoa. Kurkien ja sepelkyyhkyjen syysmuutto huipentui sunnuntaina ja maanantaina, ja viime päivänä Suomen poikki on muuttanut kymmeniä tuhansia sepel- ja valkoposkihanhia. Oman mielenkiintonsa lokakuun alkupäiviin tuovat vilkkaasti vaeltavat kuusitiaiset ja idästä Suomeen saapuvat lintuharvinaisuudet, kuten taigauunilinnut.

EuroBirdwatch-tapahtuman tarkoitus on edistää linnustonsuojelua ja lintuharrastusta. Valtioiden rajoista välittämättä matkaa tekevät muuttolinnut kuvastavat hyvin kansainvälisen yhteistyön tärkeyttä lintujen suojelussa. BirdLifen tavoite on turvata linnuille tärkeiden elinympäristöjen säilyminen pesimäalueilla, muutonaikaisilla levähdyspaikoilla ja talvehtimisalueilla.

LISÄTIETOJA

EuroBirdwatch-tapahtuma:

http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/eurobirdwatch.shtml

Viikonlopun retkiä ja tapahtumia:

http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/eurobirdwatch-2015.shtml

Lintutilanne Suomessa:

http://www.birdlife.fi/havainnot/lintutilanne/hav-2015-09-29.shtml

Tiedotteen lintulajit ruotsiksi: trana (kurki), ringduva (sepelkyyhky), prutgås (sepelhanhi), vitkindad gås (valkoposkihanhi), svartmes (kuusitiainen) taigasångare (taigauunilintu)