Olet täällä

Lampaat veneilivät kesätöihin syömään Luodon saareen

Lampaat lähtivät eilen tiistaina jälleen kesätöihin syömään Nokian Luodon saarelle. Nelijalkaisten kesätyöntekijöiden työmatka saareen taittui veneellä. Kesätöissään lampaat hoitavat voimajohtoalueiden raivausta ja samalla ne ennallistavat niittymaisemia.

Maa- ja kotitalousnaisten Ympäristöyrittäjyyshankkeen käynnistämästä hankkeesta maaseutumaisten alueiden hoidosta on saatu hyviä tuloksia ja lampailla on ollut syömistyötä useana vuotena. Nokialla sijaitseva Natura 2000 -verkostoon kuuluva Luodon saari on kantaverkkoyhtiö Fingridin, sähköverkkoyhtiö Elenian ja Nokian kaupungin yhteinen hoitokohde. Alueella kulkevat sekä Fingridin että Elenian voimajohdot.

Johtoalueet hoidettiin vuosien ajan raivauksella. Saaressa laiduntaneiden lampaiden ansiosta alue on muuttumassa pikkuhiljaa niittymäisemmäksi. Niityt ovat arvokkaita perinnebiotooppeja, joissa luonnon monimuotoisuus kukoistaa.

Fingrid ja Elenia rahoittavat nyt jo toista sopimuskautta tätä yhteistyötä, jossa paikalliset yrittäjät tuottavat maisemanhoitopalveluja. Uusi sopimuskausi on tehty viideksi vuodeksi.

Kuvia ja video lampaiden saapumisesta kesätöihin: https://www.dropbox.com/sh/8qjimg9p0knax93/AABzdVsvVB74VM3qnlT1bJjMa?dl=0.