Olet täällä

Lapuan Ritamäki-Alanko -alueilla valmistuu 900 000 euron sähköverkkohanke

Elenia on maakaapeloinut Lapuan Ritämäen ja Alangon alueilla reilut 15 kilometriä sähköverkkoa säävarmaksi verkoksi. Talven aikana maisemasta katoavat pylväsmuuntamot, joiden tilalle on asennettu parikymmentä puistomuuntamoa. Nyt syksyn aikana on menossa käyttöönottovaihe.

”Ritamäen ja Alangon alueiden ilmajohdot olivat säiden ohella herkkiä erityisesti pieneläimille, kuten oraville. Nyt alueen asukkaat saavat sähköä varmasti tämän noin 900 000 euron hankkeen valmistuessa”, kertoo Elenian kenttäpäällikkö Pasi Koski.  

Maasto-olosuhteet Ritämäen ja Alangon alueella ovat olleet maanrakennukselle vaativat. ”Maaperässä on kalliota. Siellä on paljon muita johtoja. Myös puutarhapuita on varjeltu”, Koski kuvaa.  

Sähköverkon urakoinnin on kohteessa Elenialle tehnyt Veljekset Hemming Oy Maalahdesta. Talvella alueelta puretaan vielä ilmajohdot sekä käytöstä pois jääneet pylväsmuuntajat ja pylväät.

Talviset purkutyöt tasoittavat rakentamisen vuosittaista kausivaihtelua. Näin saadaan talviaikaankin miehille töitä. Kaikkiaan kohteen työt kestävät vuoden verran. Ne alkoivat huhtikuussa ja kaikki on kunnossa ensi keväänä.

Elenia uudisti Lapuan sähköaseman toissa ja viime vuonna. Kaupungin keskustassa on ollut useita  keskijänniteverkon maakaapelointikohteita. Ensi vuonna vuorossa on säävarman verkon rakennus Ilkan ja Keisalan, Jänismäen sekä Ojalankylän ja Hietalanmäen alueilla. Parhaillaan on menossa

Kauhajärven pohjoispäässä Nokuan suunnalla maakaapelointi.