Liikunnan iloa Lasten liike -kerhoissa Suomen Olympiakomitean ja Elenian yhteistyönä

Riemu raikaa ja ilmeissä on iloa Laukaassa, Lempäälässä ja Kalajoella, kun lapset temmeltävät Suomen Olympiakomitean ja Elenian yhteistyössä toteuttamissa liikuntakerhoissa koulupäivän jälkeen. Liikuntakerhot ovat osa Suomen Olympiakomitean Lasten liike -kampanjaa, jossa Elenia on mukana. Kaikkiaan parikymmentä liikunnallista iltapäiväkerhoa on toiminnassa koko lukuvuoden ajan. Maksuttomat kerhot tarjoavat ala-asteikäisille lapsille turvallista liikunnallista puuhaa iltapäiviin.

- Yhteistyömme tavoitteena on antaa lapsille mahdollisuus liikunnan iloon ja samalla koko perheelle hyvää mieltä arkiliikunnan energiasta, sanoo Elenian sidosryhmäpäällikkö Jarno Lindén.

Olympiakomitea toteuttaa liikuntakerhot kuntien, koulujen ja paikallisten urheiluseurojen kanssa ja kouluttaa kerhojen ohjaajat. Laukaassa liikuntakerhojen ohjaajat ovat jalkapalloseura Team LKP:stä. Lempäälässä kerhoista on vastuussa Lempäälän Kisa Yleisurheilu, ja Pohjois-Pohjanmaalla kerhotoimintaa pyörittää kuusi alueella toimivaa urheiluseuraa.

Harrastusliikuntaa koulupäivien yhteyteen

- Liikuntakerhoihin voi tulla kuka vaan harrastamaan mukavaa ja iloista liikuntaa koulutyön vastapainoksi, kannustaa Olympiakomitean lasten liikunnan ja urheilun asiantuntija Maria Ulvinen.

Ryhmien minimikoko on noin 10 lasta. Kokoonpano voi vaihdella liikunnan lajin ja luonteen mukaan.Ulvinen korostaa, että Lasten liikkeeseen liittyy erityinen laatulupaus, johon järjestävät seurat ja ohjaajat ovat sitoutuneita.

- Lupauksemme tarkoittaa muun muassa sitä, että ryhmien ohjaajat ovat koulutettuja ja toiminta on hyvin järjestetty. Laatulupaukseen kuuluu myös lapsilta saatu palaute, jota kuuntelemme herkällä korvalla kerhojen aikana.

Elenialle yhteistyö Suomen Olympiakomitean kanssa merkitsee tukea lapsiperheiden arkeen ja liikunnan vahvistamista lasten elämässä. 

- Meille on tärkeää, että Lasten liikkeen kerhot antavat lapsille tilaisuuden lähteä mukaan liikunnan harrastamiseen helpolla tavalla suoraan koulupäivien jälkeen. Toivomme kovasti, että liikuntakerhot tuovat iloa ja hyvinvointia perheille, Lindén sanoo.

”Tutkimukset osoittavat kiistatta, että liikunta parantaa lasten elämää monella tavalla. Lapset pysyvät terveempinä ja saavat uusia kaverisuhteita sekä onnistumisen iloa. Parhaimmillaan lapset omaksuvat liikunnallisen elämäntavan, joka voi kantaa pitkälle aikuisuuteen. Tärkeintä on, että lapsi liikkuu”, Ulvinen korostaa.

Iloisia lapsia liikuntakerhossa