Olet täällä

Liisa-myrskyn aiheuttamat viat lähes korjattu – kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä ja pahoittelemme aiheutunutta haittaa

Työtä jatketaan vielä pienjänniteverkon viankorjauksilla ja linjoja uhkaavien puiden poistoilla

Torstaisen Liisa-myrskyn vaurioittamaa sähköverkkoa on korjattu tänään Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla. Lauantain aikana saadaan korjattua lähes kaikki Liisa-myrskyn aiheuttamat viat. Muutaman sähkökatkon korjaus saattaa kestää sunnuntaiaamuun. 

Viankorjaus on ollut hidasta, sillä kaatuneet tukkipuut ovat aiheuttaneet pahoja tuhoja ilmajohtoverkolle, korjaustöitä on jouduttu suorittamaan marraskuun pimeässä ja lauantain tuulinen sää on vaikeuttanut asentajien työtä. Säännönmukaisesti  yhden sähkökatkon osalta on ollut korjattavana useita vikapaikkoja. Paikoin sähköverkkoa on jouduttu rakentamaan kokonaan uudelleen ja työssä on tarvittu erikoiskalustoa.

Lauantai-iltapäivän ja illan puuskatuulet ovat aiheuttaneet joitain sähkökatkoja lisää Itä-Hämeessä, Hämeessä, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Sähköverkon läheisyydessä on myös kaatumaisillaan olevia puita, jotka voivat kaatuessaan aiheuttaa uusia sähkökatkoja. Saamme edelleen uusia ilmoituksia pienjänniteverkon vioista. Käynnistämme näiden kohteiden korjauksen mahdollisimman nopeasti.

Ensisijainen tavoitteemme on palauttaa kaikille asiakkaillemme sähköt. Sunnuntaina työt jatkuvat uhkaavien puiden ja muiden sähköverkon turvallisuusuhkien korjaamisella. Turvallisesti suoritettavat puunpuistot aiheuttavat lyhyitä sähkökatkoja asiakkaille.

Elenia kiittää asiakkaitaan kärsivällisyydestä

Kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä ja hyvistä vikapaikkailmoituksista sekä pahoittelemme aiheutunutta haittaa. Kiitoksen ansaitsevat myös kumppaneidemme asentajat kovasta työstä Liisa-myrskyn sähkökatkojen korjauksissa vaativissa olosuhteissa.

Puiden poisto sähköjohdoilta ehdottomasti ammattilaisten työtä

Sekä sähköverkon raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Ainoastaan Elenian kumppaneiden ammattilaiset voivat poistaa sähköjohdoille kaatuneita puita. Turvallisuuden vuoksi johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sähköverkossa voi edelleen olla jännite päällä, ja tällöin tilanne voi olla hengenvaarallinen ennen kuin käyttökeskuksemme katkaisee johto-osuudelta jännitteen. Vikaantuneista sähköjohdoista on pysyttävä etäällä. Tee kohteesta ilmoitus vikapalveluumme numeroon 0800 100 100.

Tunnista nollavika

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 100 100

Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.

Kuvat:
Jani Ruuska, TLT Group
Hannu Kasurinen, Helikopterikeskus