Olet täällä

Lumikuormaisen puuston raivaus sähköverkolta jatkuu maastossa mukana motot ja helikopterit – Sähkökatkokartta ei toimi

Sähkökatkojen viankorjaus ja sähköverkon raivaus lumen kaatamasta puustosta jatkuu tauotta. Metsureiden lisäksi sähköverkkoa raivataan parhaillaan monitoimimetsäkoneiden ja helikoptereiden avulla. Eilisen illan ja yön aikana jatkunut lumisade lisäsi sähkökatkoja ja Elenialla on aamulla ollut sähköttä arviolta yli 50 000 asiakasta.

 

Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa sähköverkkoa raivataan parhaillaan lumenpudotuspaaluilla ja sahoilla varustetuilla helikoptereilla, jotka pudottavat lunta sähköverkolta ja raivaavat sähköverkkoja painavaa puustoa. Motot raivaavat tehokkaasti kohteita, joissa poistettavaa puustoa on runsaasti.

 

Sähkökatkokartan ja tekstiviestipalvelun yhteys verkkojärjestelmiin on edelleen ongelmissa ja tilannetta selvitetään.

 

Perjantaina alkanut lumentulo on osunut suoraan keskelle Elenian verkkoaluetta Pirkanmaalle, Keski-Suomeen sekä Hämeeseen ja Pohjanmaalle, mikä näkyy sääkartoista. Eilen ja yöllä samoille alueilla on tullut lisää lunta.

Tiedotamme tilanteen muutoksista verkkosivuillamme, Facebookissa ja Twitterissä.

Varoitus

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin , saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara.  Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.