Olet täällä

Lumimyteri katkoo sähköjä Elenian verkossa Kanta- ja Päijät-Hämeessä sekä Pirkanmaalla

Sääennusteen ennakoima lumimyteri on aiheuttanut laajasti vika-alueita Elenian sähköverkkoon iltapäivän aikana. Pahiten lumimyräkkä koettelee Elenian sähköverkkoa verkkoalueen eteläisissä osissa Kanta- ja Päijät-Hämeessä sekä Pirkanmaalla.

Märkä ja raskas lumi tykkyyntyy puustoon ja puut taipuvat lumen painosta sähköjohdoille aiheuttaen häiriöitä sähköverkkoon ja katkoen sähköjä. Lumentulo jatkuu edelleen ja keliolosuhteet ovat näillä alueilla erittäin huonot ja liikenneolosuhteet vaaralliset.

lllalla ja yöllä pimeässä vikojen korjausolosuhteet ovat äärettömän vaikeat. Saamme tarkempaa tietoa sähköverkon vaurioiden laajuudesta ja vakavuudesta sitä mukaan, kun vikapartiot pääsevät maastoon.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911
Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan sähköiskun vaaran vuoksi. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.
Elenian nettisivuilta saa hyödyllistä tietoa miten varautua sähkökatkoon  ja palvelusta sähkökatkotilanteessa.