Olet täällä

Lumipyryn vaikutukset jääneet vähäisiksi - kovat tuulet aiheuttaneet sähkökatkoja

Lumipyry on aiheuttanut ennakoitua vähemmän sähkönjakelun ongelmia Elenian verkkoalueella. Koska lämpötila on pysynyt sisämaassa pakkasen puolella, ei lumentulo ole juurikaan katkonut sähköjä. Tuulinen sää on putsannut monin paikoin puita lumesta.

Aamuyön ja aamun myrskyisät tuulenpuuskat katkoivat sähköjä Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Kanta- sekä Päijät-Hämeessä. Puuskainen tuuli voi aiheuttaa sähkökatkoja edelleen tiistai-illan aikana, ja paikoin risujen lentäminen ja puiden taipuminen sähköjohdoille aiheuttaa räpsyjä sähkönjakeluun. Tällaista sähköjen räpsymistä voi esiintyä illan ja yön aikana – vielä keskiviikkonakin – kun lumen taivuttamat puut ja niiden oksat osuvat sähkölinjoihin.

Korjaamme sähkökatkoja jatkuvasti ja edelleen myös yön yli. Yksittäisissä tilanteissa sähköjen palauttaminen voi viedä aikaa liikenteen ja maaston haastavien olosuhteiden vuoksi.

Tarkastamme lähipäivinä helikopterilentojen avulla, onko Elenian verkossa tykkylumisia alueita tai riskiä niihin. Jos esiin tulee puustoa, joka täytyy sähköverkon läheisyydestä poistaa, voi työstä tulla lyhyitä sähkökatkoja.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri puh. 0800 100 100

Varoitus

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.