Olet täällä

Mänttä-Vilppulassa valmistumassa Elenia Säävarmaa -sähköverkkoa lähes miljoonalla eurolla

 
Elenialla on loppusuoralla Mänttä-Vilppulassa säävarman sähköverkon rakennustyöt. Maakaapelointihanke on käynnistynyt maaliskuussa 2015 maastosuunnittelulla. Säävarman sähköverkon rakentaminen on projektissa lopuillaan. Tavoitteena on saada uusi verkko käyttöön 30.11.2015 mennessä.
 
Uuden maakaapeloidun verkon vaikutusalueella on välillisesti noin 1700 kotitaloutta ja investoinnin arvo on lähes miljoona euroa.
 
Mänttä-Vilppulassa säävarman verkon maakaapelointia urakoi Elenialle Vertek Oy. Kohteessa kaapeloidaan kaikkiaan noin 7 kilometriä runkoverkkoa ja noin 16 kilometriä pienjänniteverkkoa. Uusia ympäristö- ja luontoystävällisiä puistomuuntamoita rakennetaan yhteensä 14 kappaletta.
 
Kohdetta rakennetaan yhteistyössä puhelinoperaattori PHP:n puhelinlinjojen ja Mänttä-Vilppulan kaupungin katuvalaistuksen kanssa.
 
Maakaapeloitu sähköverkko on turvassa sään vaihteluilta ja siten uudistus tuo varmuutta Mänttä-Vilppulan alueen sähkönjakeluun. Vanhan ilmajohtoverkon purkutyöt saadaan valmiiksi 15.1.2016 mennessä.