Olet täällä

Maaston korkeilla paikoilla vielä lumikuormaa puustossa

Keski-Suomessa ja osin Pohjois-Pirkanmaalla maaston korkeilla paikoilla puustossa on vielä lumikuormaa, joka voi taittaa ja kaataa puita sähkölinjojen vierimetsistä sähköverkolle. Sunnuntaina tulee todennäköisesti enää yksittäisiä vikoja verkkoon aiheuttaen sähkökatkoja.

Eilinen vetinen suojasää pudotti lumia eteläisessä Suomessa. Tänään sunnuntaina plussan puolelle nouseva lämpötila pudottaa lumikuormaa edelleen myös Keski-Suomessa.

Sään salliessa tänään sunnuntaina maastossa vikoja korjaavien työryhmien rinnalla jatkavat helikopterit sekä lumenpudotusta että uhkaavien vika-alueiden kartoitusta. Paalukopteri pudottaa lunta Väätäiskylän alueella, sahakopteri poistaa uhkapuita Uuraisilla, toinen sahakopteri Kuohussa ja kolmas Länkipohjassa.

Olosuhteet työnteolle ovat lumisimmilla alueilla vaikeat ja työ on hidasta. Upottavaa lunta maastossa on niin paljon, että paikoin vikapaikoille pääsee perille vain moottorikelkoilla ja telamönkijöillä. Puiden lumitaakka aiheuttaa vaaraa korjaustöille, eikä työssä oteta turvallisuusriskejä.

Ilmoita sähköverkkoa uhkaavasta vikapaikasta 020 690 911
Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri.

Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat 
Asiakkaamme voivat tilata maksuttoman tekstiviestipalvelun sähkökatkoista suoraan matkapuhelimeensa Elenia Aina -palvelun avulla. 

Näin varaudut sähkökatkoon
Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.