Olet täällä

Myrskyisä sää katkoo sähköjä päivästä pitkälle yöhön – juhannusmyteri jyllää koko Elenian alueella

Voimakas matalapaine ja sen vaihtelevat myrskyisät tuulet katkovat sähköjä Elenian verkkoalueella päivästä pitkälle aamuyöhön. Tuoreimman sääennusteen mukaan rajut puuskat repivät puustoa päivän mittaan koko verkkoalueellamme, erityisesti Keski-Suomessa sekä Hämeessä.

Iltayöstä on odotettavissa uusi puuskarintama ja yli 20 metriä sekunnissa puuskatuulta Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Päijät-Hämeessä. Ennakoimme Elenian sähköverkkoon satoja vikoja.

Korjaustyöt etenevät sähköjen katketessa siten, että käyttökeskus rajaa automaatiolla ja kauko-ohjauksella vika-alueita palauttaen sähköjä verkon vaurioitumattomiin osiin. Näin sähköverkon korjausryhmiä voidaan ohjata oikeisiin kohteisiin. Työt maastossa tehdään asentajien turvallisuudesta tinkimättä.

Koska myrskyisä tuuli jatkuu pitkään, voi samoilla alueilla tulla päivän, illan ja yön mittaan uusia vikatilanteita. Kotona ja kesämökeillä on varauduttava sähkökatkoihin koko juhannuspyhien ajan.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911. Soita vikapalveluun erityisesti, kun tiedät vian aiheuttajan, esimerkiksi sähkölinjalle kaatuneen puun.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan sähköiskun vaaran vuoksi. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Nettisivuiltamme saat hyödyllistä tietoa miten varautua sähkökatkoon  ja palvelustamme sähkökatkotilanteessa.