Olet täällä

Myrskyisä tuuli katkoo sähköjä Elenian verkkoalueella

Myrskyisä tuuli rajuine puuskineen katkoo sähköjä lauantaina päivän mittaan iltaan saakka. Puuskissa tuulen voima riepottaa puustoa lennättäen oksia ja kaataen puita. Sähkökatkojen korjaustyöt alkoivat aamupäivällä. Työt jatkuvat iltaan ja tarvittaessa yöhön myrskyn aiheuttamien sähköverkkovaurioiden korjaamiseksi.

Tuulet ovat voimakkaimmillaan lauantai-iltapäivän aikana Elenian alueella Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Hämeessä. Ennusteen mukaan raju tuuli jatkuu iltaan. Sää alkaa tyyntyä yötä kohden.

Sähkökatkojen korjauspartioita ohjataan vikakohteisiin sitä mukaan kun tilanne muuttuu iltapäivän ja illan mittaan. Sähköjen palauttaminen etenee keskijännitteisestä runkoverkosta pienjänniteverkkoon.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa:www.elenia.fi/sahko/sahkokatkotilanne

Koko Suomen sähkökatkotilanteen näet tästä: www.sahkokatkokartta.fi

Sähkökatkokartalta näkyvät niiden sähköverkkoyhtiöiden sähkökatkot, jotka tarjoavat tietoa katkoista karttapalveluna. Kaikilla karttapalvelua ei vielä ole. Pääsääntöisesti sähkökatkokartoilla näkyvät keskijänniteverkossa olevat sähkökatkot. Elenia ja osa yhtiöistä näyttää lisäksi tiedossa olevat pienjänniteverkon sähkökatkot.

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.