Olet täällä

Myrskypuuskien sähkökatkot jatkuvat – uusia verkkovaurioita tulee huomisaamuun saakka

Juhannuksen matalapainerintaman kovimmat puuskat ovat päivän aikana riepottaneet puustoa erityisesti Päijät-Hämeessä ja Keski-Suomessa. Sähkökatkoja on tullut myös muualla Hämeessä, Pirkanmaalla sekä Pohjanmaalla. Tähän mennessä Elenian alueella sähköttömien asiakkaiden samanaikainen määrä on enimmillään ollut kolmisen tuhatta. 

Iltapäivän ja illan aikana myrskyisät puuskat puhaltavat kovimmillaan edelleen Päijät-Hämeessä ja Keski-Suomessa. Sääennuste yölle on pahentunut ja uusi tuulirintama jyllää puolesta yöstä aamuyöhön Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Hämeessä.

Sähkökatkoissa käyttökeskus ensin rajaa vika-alueet automaatiolla ja kauko-ohjauksella palauttaakseen sähköt vaurioitumattomaan verkkoon. Näin vikapartiot ohjataan tehokkaimmin oikeisiin kohteisiin.

Päivän mittaan sähköverkon vika-alueiden rajaus sekä työryhmien ohjaus korjauksiin on sujuvasti hyvin, vaikka paikoin asentajat ovat joutuneet turvallisuuden takaamiseksi odottamaan maastotyön aloittamista.

Tähän mennessä raju tuuli on aiheuttanut Elenian sähköverkkoon lähes 70 vika-aluetta. Arvioimme runkoverkon ja pienjänniteverkon yhteisvikamäärän nousevan huomisaamuun mennessä yli 200:aan. Lauantain aikana työtä on erityisesti pienjänniteverkon vikojen korjauksessa.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911. Soita vikapalveluun erityisesti, kun tiedät vian aiheuttajan, esimerkiksi sähkölinjalle kaatuneen puun.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan sähköiskun vaaran vuoksi. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Nettisivuiltamme saat hyödyllistä tietoa miten varautua sähkökatkoon  ja palvelustamme sähkökatkotilanteessa.