Olet täällä

Puuskainen myrskytuuli katkoo sähköjä sunnuntai-iltaan saakka

Kesän myrskyisät puuskatuulet katkoivat sähköjä verkkoalueellamme lauantaina Pirkanmaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä sekä Keski-Suomessa. Myrskypuuskat jatkuvat sunnuntaina ja kohdistuvat Keski-Suomeen ja Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalle.

Lauantai-illan ennustamaton puuskatuulipiiska eteni pääkaupunkiseudulta Jämsään asti pyyhkäisten myös Pirkanmaan yli. Rintaman tuulen nopeudet olivat myrskyluokkaa ja lyhytkestoinen, mutta raju sääilmiö aiheutti verkkoalueellamme sähkökatkon noin 15 000 asiakkaallemme ja noin 200 vianhoidon tehtävää.

Palautimme lauantai-illan aikana sähköt 10 000 asiakkaalle ja lauantai-sunnuntaiyön aikana reippaalle 4 000 asiakkaalle. Viimeisten työläiden vikojen korjaus Hämeessä ja Pirkanmaalla kestää paikoin sunnuntai-iltaan saakka.

Sää on jatkunut tuulisena läpi lauantai-sunnuntaiyön ja sunnuntaiaamun. Seuraava voimakas myrskytuuli osuu verkkoalueellemme erityisesti Keski-Suomeen ja Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalle sunnuntaina puolesta päivästä iltaan asti.  Myrskypuuskissa tuulennopeus ylittää 20 metriä sekunnissa.

Olemme varautuneet kumppaneidemme kanssa sunnuntain myrskyisiin puuskiin ja viankorjaukseen. Elenian käyttökeskus rajaa sähköverkon vika-alueita mahdollisimman pieneksi ja palauttaa sähköjä verkon vaurioitumattomiin osiin. Näille rajatuille vika-alueille, joilla sähköt on poikki, ohjataan työryhmiä sähkökatkojen korjaukseen heti kun se on turvallista.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911. Pahoittelemme vikapuhelinpalvelun ajoittaista ruuhkautumista.
Pyydämme asiakkaitamme ensisijaisesti tarkistamaan sähkökatkotilanteen karttapalvelustamme ja ilmoittamaan katkosta meille puhelimitse vain, jos katkosta ei ole merkintää kartalla, jos asiakkaalla on tietoa vikapaikasta tai jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti . Myös verkkoa uhkaavista kaatumaisillaan olevista puista on hyvä ilmoittaa vikapalveluumme.

Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.

Näin varaudut sähkökatkoon
Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitus

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.