Olet täällä

Puuskainen tuuli katkoo sähköjä Elenian verkkoalueella

Toivon päivän puuskaiset tuulet ovat iltapäivästä alkaen aiheuttaneet sähkökatkoja Elenian verkkoalueella. Puuskatuulet ovat katkoneet sähköjä etenkin Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Lisäksi yksittäisiä vikoja on ollut koko Elenian verkkoalueella.

Tuulet ovat voimakkaimmillaan Elenian verkkoalueella iltapäivästä alkuiltaan. Ennusteen mukaan voimakkaimmat puuskatuulet tyyntyvät iltayhdeksään mennessä. Ennakoimme uusia sähkökatkoja esiintyvän seuraavien tuntien aikana verkkoalueellamme Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Arvioimme viankorjauksen etenevän sujuvasti ja sähköjen palautuksen onnistuvan muutamissa tunneissa.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta

Varoitus maastopalon varalta
Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa ja maasto on todella kuivaa ja syttymisherkkää. Ennustettu kova tuuli lisää metsäpalovaaraa, ja sähkölinjalle kaatuva puu saattaa aiheuttaa kipinöintiä sekä pahimmassa tapauksessa maastopalon. Maastopalon syttyessä on siitä ilmoitettava välittömästi hätänumeroon 112.

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.