Olet täällä

Puuskatuulet tyyntyvät illan mittaan – sähkökatkojen korjaus jatkuu tiistai-illan

Maanantaina aamupäivällä alkaneet puuskaiset tuulet ovat jatkuneet tiistaipäivän katkoen sähköjä Elenian verkkoalueella erityisesti Hämeessä ja Pirkanmaalla. Sääennusteen mukaan kovat tuulet tyyntyvät illan mittaan.

Tähän mennessä tiedossamme olevat viat saamme korjattua illan aikana. Puuskatuulet aiheuttavat edelleen yksittäisiä vikoja alkuillan aikana. Ohjaamme uusille vioille työryhmiä palauttamaan sähköt ja korjaamaan viat. Arvioimme vikojen korjauksen kestävän pääsääntöisesti muutamia tunteja tuulen illan mittaan tyyntyessä.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat

Varoitus maastopalon varalta
Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa ja maasto on todella kuivaa ja syttymisherkkää. Kova tuuli lisää metsäpalovaaraa, ja sähkölinjalle kaatuva puu saattaa aiheuttaa kipinöintiä sekä pahimmassa tapauksessa maastopalon. Maastopalon syttyessä on siitä ilmoitettava välittömästi hätänumeroon 112.

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.