Olet täällä

Rakennamme 25 km säävarmaa sähköverkkoa Orivedellä - katso video

Elenia maakaapeloi noin 25 kilometriä sähköverkkoa Orivedellä Pirkanmaalla. Hanke parantaa kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Rakennushankkeen arvo on lähes miljoona euroa.

Kaivutyöt ovat alkaneet Sukkavartaasta Oriveden sähköasemalta ja päättyvät Hietaan ja Vehkalahden alueelle. Viemme Orivedellä maan alle lähes 15 kilometriä keskijännitekaapelia ja 10 km pienjännitekaapelia. Lisäksi rakennamme 10 uutta ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Vanhan verkon jäädessä pois käytöstä puretaan samalla 9 pylväsmuuntamoa.

Elenian urakoitsijakumppanina tässä työkohteessa on Eltel Networks ja projektipäällikkönä Elenialta toimii Jukka Laakso. 

”Rakentaminen on edennyt Oriveden kohteessa oikein hienosti. Koko kohde saadaan näillä näkymin kaapeloitua säävarmaksi lokakuun loppuun mennessä ja vanhan verkon purkutyöt kaikkine viimeistelyineen saadaan päätökseen ensi vuoden maaliskuussa”, projektipäällikkö Jukka Laakso kertoo.

"Hankkeella parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta. Uudistuksen alueella on lähes 2000 kotitaloutta, joiden sähkön saannin varmuuteen maakaapelointi vaikuttaa joko suoraan tai välillisesti", Jukka Laakso toteaa.

Elenian säävarman sähköverkon rakentamista Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla voi seurata verkkosivustomme kartalta, joka kertoo missä, milloin ja kuinka paljon rakennamme maakaapeloitua sähköverkkoa.