Olet täällä

Rakennamme 44 kilometriä säävarmaa sähköverkkoa Jämsässä – katso video

Elenia maakaapeloi 44 kilometriä sähköverkkoa Jämsässä Keski-Suomessa. Hanke parantaa jämsäläisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle turvaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Rakennushankkeen arvo on noin 1,6 miljoonaa euroa.

Hanke on käynnissä ja maakaapelointityöt valmistuvat marraskuun loppuun mennessä. Viemme maan alle 16 kilometriä keskijännitekaapelia ja 28 km pienjännitekaapelia. Lisäksi rakennamme 24 uutta ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Vanhan verkon jäädessä pois käytöstä puretaan samalla vanhoja pylväsmuuntamoita. Purkutyöt saadaan päätökseen ensi vuoden huhtikuun aikana.

Elenian urakoitsijakumppanina työkohteessa on JyNet Urakointi Oy ja projektivastaavana Elenialla toimii Jari Keinänen. 

”Kohde on edennyt huomattavasti nopeammin kuin alun perin oli aikataulutettu ja kaikki kaapelit saadaan asennettua jo elokuun puoliväliin mennessä.  Käyttöönotto on valmis 30.11.”, arvelee projektivastaava Jari Keinänen.

”Myös jälkitöiden hoito pyritään tekemään kaivureittien osalta tämän vuoden aikana, jotta jälkitöitä ei jäisi roikkumaan ensi vuoden puolelle asukkaita haittaamaan.  Hankkeessa ovat mukana myös Jämsän Kaupunki katuvaloilla ja TeliaSonera”, kertoo Jari Keinänen.

Uudistushankkeen alueella on reilut 800 kotitaloutta, joiden sähkön saannin varmuuteen maakaapelointi vaikuttaa joko suoraan tai välillisesti.

Elenian säävarman sähköverkon rakentamista Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla voi seurata verkkosivustomme kartalta, joka kertoo missä, milloin ja kuinka paljon rakennamme maakaapeloitua sähköverkkoa.