Olet täällä

Rauli-myrsky riepottaa koko eteläistä Suomea – myrskypuuskat jatkuvat Elenian alueella pitkälle iltaan

Lauantaina aamupäivällä alkaneen Rauli-myrskyn puuskaiset tuulet riepottavat eteläistä Suomea pitkälle iltaan. Myrsky katkoo sähköjä koko Elenian verkkoalueella. Eniten vahinkoa Elenian verkossa myrsky on saanut aikaan Keski-Suomessa sekä Pirkanmaalla, jossa sähkökatkoja on laajimmin.  

Myrskyn aiheuttamat sähkökatkot voivat edelleen laajeta loppuiltapäivän ja alkuillan aikana. Säätietojen mukaan kovimmat tuulet jatkunevat pitkälle iltaan. Lähituntien aikana koko Elenian alueella tulee todennäköisesti myrskyn kaatamien ja repimien puiden vuoksi yhä uusia sähkökatkoja.  

Sähköverkkoa ohjaava käyttökeskus keskittyy iltapäivällä erityisesti vika-alueiden paikantamiseen ja rajaamiseen, jolloin mahdollisimman suurelle osalle asiakkaista saadaan automaation ja sähköverkon etäohjauksen avulla palautettua sähköt ja varsinaiset vika-alueet saadaan tietoon tarkasti. Työolosuhteet maastossa voivat rajusta tuulesta johtuen olla iltapäivän aikana varsin haastavat.

Urakoitsijoiden asentajien turvallisuus on otettava jatkuvasti huomioon viankorjauksen edetessä. Työryhmien työ pääsee täydellä teholla vauhtiin, kun myrsky ei enää saa aikaan laajamittaisesti uusia vaurioita sähköverkkoon. 

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sahko/sahkokatkotilanne

Koko Suomen sähkökatkotilanteen näet tästä: www.sahkokatkokartta.fi

Sähkökatkokartalta näkyvät niiden sähköverkkoyhtiöiden sähkökatkot, jotka tarjoavat tietoa katkoista karttapalveluna. Kaikilla karttapalvelua ei vielä ole. Pääsääntöisesti sähkökatkokartoilla näkyvät keskijänniteverkossa olevat sähkökatkot. Elenia ja osa yhtiöistä näyttää lisäksi tiedossa olevat pienjänniteverkon sähkökatkot.

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.