Olet täällä

Rauli-myrskyn sähkökatkoista korvaukset ja hyvitykset asiakkaille automaattisesti 6 kuukauden kuluessa

Hyvitämme asiakkaiden sähkölaskulla yli 12 tunnin sähkökatkojen lakisääteiset vakiokorvaukset sekä yli 6 tunnin katkoista Elenian oman hyvityksen automaattisesti 6 kuukauden kuluessa. Lisätietoa hyvityksistä ja korvauksista saat tästä: www.elenia.fi/sahko/korvaukset

Pahoittelemme pitkien sähkökatkojen aiheuttamaa vaivaa ja harmia. Samalla kiitämme asiakkaitamme yhteistyöstä ja kärsivällisyydestä.  

Tavoitteena kaikille sähköt maanantaina

Maanantaina aamupäivän aikana on työn alla viimeiset Rauli-myrskyn aiheuttamat runkoverkon vika-alueet sähköverkossa. Samaan aikaan etenevät korjaustyöt pienjänniteverkon vikojen parissa. Näitä on aamupäivällä ollut tiedossa noin 200.

Eilisen sunnuntain tapaan jatkamme sähköverkon tarkastamista helikopterilennoin Itä-Hämeessä Sysmä-Hartola -alueilla, Pirkanmaalla Orivesi-Kangasala-Pälkäne -alueilla sekä Keski-Suomessa Jämsän seudulla ja Suolahti-Äänekoski-Tikkakoski -alueilla.

Lentotarkastuksella saamme myös tietoa sähköverkkoa uhkaavista puista, joiden raivaus jatkuu senkin jälkeen, kun kaikille on saatu sähköt. Paikoin on myös johtoja matalalla. Tähän mennessä sekä asiakkaiden ilmoittamana että lentotarkastuksista tiedossa on näitä sähkönjakelua uhkaavia paikkoja noin 800.

Tavoitteenamme on saada maanantain aikana kaikki viat korjattua, minkä jälkeen korjaustyöt sähköverkossa jatkuvat Rauli-myrskyn jälkitöillä.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sahko/sahkokatkotilanne

Koko Suomen sähkökatkotilanteen näet tästä: www.sahkokatkokartta.fi

Sähkökatkokartalta näkyvät niiden sähköverkkoyhtiöiden sähkökatkot, jotka tarjoavat tietoa katkoista karttapalveluna. Kaikilla karttapalvelua ei vielä ole. Pääsääntöisesti sähkökatkokartoilla näkyvät keskijänniteverkossa olevat sähkökatkot. Elenia ja osa yhtiöistä näyttää lisäksi tiedossa olevat pienjänniteverkon sähkökatkot.

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.