Olet täällä

Runkoverkko kuntoon tänään – pienjännitevikojen korjaus jatkuu iltaan ja huomiseen

Liisa-myrskyn runteleman sähköverkon korjaukset keskittyvät Keski-Suomeen ja Pirkanmaalle. Korjattavaa verkkoa on näillä alueilla paljon, tiedossamme on vielä yli 200 korjattavaa vikapaikkaa. Kokonaisvikamäärä myrskyn jäljiltä on noussut kaikkiaan 700 vikakohteeseen.

Perjantaina asentajaryhmät ovat keskittyneet keskijännitteisen runkoverkon korjauksiin. Liisa-myrskyn puuskatuulet puhalsivat sisämaassa kovempaa kuin koko vuonna ja siksi vauhdilla kaatuneet tukkipuut ovat rikkoneet sähköverkkoa pahoin. Pienjänniteverkkoa päästään korjaamaan, kun sähköä syöttävä runkoverkko on kunnossa.

Päivän aikana on kolmen helikopterin lennoilla paikannettu noin 100 vikakohdetta, joissa osassa on johdoilla runsaasti puuta kaatuneena ja muun muassa pylväitä poikki. Tällaisten kohteiden korjaukseen tarvitaan erikoiskalustoa, joka väistämättä pitkittää viankorjausta. 

Perjantaina ja lauantaina ennakoimme saavamme asiakkailta lisää vikailmoituksia, kun viikonloppuna ihmiset käyvät tarkistamassa muun muassa vapaa-ajan kohteiden tilannetta. Korjaustyöt jatkuvat viikonlopun puolelle kunnes kaikilla on sähköt.

VAKAVA VAROITUS
Puiden poisto sähköjohdoilta ehdottomasti ammattilaisten työtä

Sekä sähköverkon raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Ainoastaan Elenian kumppaneiden ammattilaiset voivat poistaa sähköjohdoille kaatuneita puita. Turvallisuuden vuoksi johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sähköverkossa voi edelleen olla jännite päällä, ja tällöin tilanne voi olla hengenvaarallinen ennen kuin käyttökeskuksemme katkaisee johto-osuudelta jännitteen. Vikaantuneista sähköjohdoista on pysyttävä etäällä. Tee kohteesta ilmoitus vikapalveluumme numeroon 0800 100 100.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 100 100
• Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
• Energiateollisuus ry:n karttapalvelussa näet kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkot.
Palvelumme sähkökatkon aikana

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.