Olet täällä

Sään lauhtuminen aiheuttaa uusia sähkökatkoja

Sään lauhtuminen aiheuttaa uusia sähkökatkoja. Hämeessä, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa puustoon muodostui viikonvaihteen lumisateiden jälkeen lumen jäädyttyä tykkylumialue, eikä puusto kestänyt lumikuorman painoa. Puustoa on taipunut ja kaatunut metsistä tuhansittain sähköjohdoille aiheuttaen sähkökatkoja. Nyt sään lauhtuminen ja myös vesisade pudottaa lunta, puut nousevat uudestaan ylös ja aiheuttavat uudelleen sähkökatkoja.

Kanta-Hämeessä on syntynyt lisäongelmia Tammelan sähköasemalla, johon on tullut aamulla häiriö. Sähköaseman tekninen vika on aiheuttanut Tammelaan uuden sähkökatkoalueen. Vian syytä selvitetään.  

Fingridin kantaverkossa häiriöitä Orivesi - Mänttä välillä

Pirkanmaalla Oriveden ja Juupajoen alueilla sähkökatkotilannetta on yöstä alkaen vaikeuttanut myös Fingridin kantaverkon vika Kangasalan ja Mäntän alueella Oriveden seudulla. Oriveden ja Juupajoen sähköasemien sähkönsaannissa on ollut vaikeuksia ja tilanne jatkuu Juupajoen sähköaseman osalta. Silti tälläkin alueella on edelleen sähkökatkoja lumikuormien jälkitilanteesta johtuen. Fingridin tiedotteeseen pääsee tästä.

Lumikuormien jälkitilanne erittäin vaikea

Etelä-Suomessa rajallisen alueen poikkeukselliset puustoa kaataneet tykkylumet ovat aiheuttaneet sähkönjakeluun erittäin vaikean jälkitilanteen. Lumikuorman painosta sähköjohdoille kaatuneita puita on poistettu tuhansittain, ja nyt uudelleen ylös nousevat puut osuvat sähköjohtoihin. Lauhan ja sateen vuoksi puusto on märkää ja eri puolilla verkkoa tulee uusia sähkökatkoja.

Pahoittelemme syvästi päiviä kestänyttä erittäin vaikeaa ja vain Elenian alueelle osuneen tykkylumen aiheuttamaa sähkökatkotilannetta. Työ maastossa jatkuu tauotta. Töissä on asentajia, metsureita, helikoptereita sekä tarvittaessa myös motoja.  Helikoptereilla tarkastetaan jatkuvasti missä puustossa on pahimmat ongelma-alueet.