Olet täällä

Sähkökatkoista valtaosa kuntoon torstain puolella, osa kohteista kestää yöhön ja perjantaille

Elenian verkkoalueen sähkökatkoista valtaosa saadaan kuntoon torstain aikana. Korjaustyöt jatkuvat kuitenkin osassa sähköverkon vikaantuneita alueita läpi yön ja perjantaille saakka.

Tänään valoisan aikana sähköverkon lentotarkastukset ovat keskittyneet vaikeimmille vika-alueille Hämeenlinnan, Padasjoen, Sysmän, Kuhmoisten, Kangasalan, Pälkäneen, Urjalan ja Sysmän alueilla. Sekä tarkastuslennoilta että viankorjauksen työryhmiltä on saatu tarkempaa tietoa vika-alueista, joita on sähköverkossa satoja.

Eilisillasta torstai-iltapäivään mennessä sähköt on palautettu lähes 35 000 asiakkaalle.

Illan pimetessä ja yöaikaan korjaustyöt etenevät vaikeissa ja lumisissa maasto-olosuhteissa päiväaikaa hitaammin.

Pahoittelemme poikkeuksellisen runsaan lumentulon aiheuttamia pitkiä sähkökatkoja. Korjaustyöt jatkuvat tauotta kunnes kaikilla asiakkaillamme on sähköt.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911.
Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan sähköiskun vaaran vuoksi. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Elenian nettisivuilta saa hyödyllistä tietoa miten varautua sähkökatkoon ja palvelusta sähkökatkotilanteessa.