Olet täällä

Sähkökatkoja tulossa lisää iltayön aikana – myrskypuuskat jatkuvat ainakin puolille öin

Saulin-päivän myrskypuuskat ovat iltaan mennessä aiheuttaneet Elenian verkkoalueella sähkökatkoja erityisesti linjalla Orivesi – Jämsä – Padasjoki – Heinola. Sähköverkon vikoja korjaavat työryhmät kertovat, että paikoin maastosta on tultava pois puiden katkeilun ja kaatumisen vuoksi pois. Asentajien työturvallisuudessa ei riskejä oteta. Oikukas tuuli voi pakoin olla hetken varsin hiljaista ja sitten uudelleen repiä rajulla voimalla puustoa.

Ennakoimme sähkökatkojen laajenevan muutaman seuraavan tunnin aikana. Erityisesti Itä-Hämeessä illan tuuliennusteet näyttävät kovilta ja sähkökatkoja on tulossa lisää.

Uusia vikoja tulee verkkoon sitä mukaa lisää, kun osa katkoista saadaan kuntoon. Myöhäisillan aikana työ keskittyy sähkökatkoalueiden rajaamiseen ja sähköjen palauttamiseen verkon vikaantumattomiin osiin.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: www.sähkökatkokartta.fi

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.