Olet täällä

Sähkökatkotilanne muuttuu jatkuvasti aamupäivän aikana

Talvinen myrskytuuli aiheuttaa sähkökatkoja Elenian sähköverkkoalueella erityisesti Hämeessä ja Pirkanmaalla. Sähköverkon vikojen korjaus sujuu päivän valjettua tehokkaammin kuin aamuyön pimeinä tunteina. Myrskyisän tuulen puuskat kaatavat edelleen puita ja lennättävät oksia katkoen sähköjä.

Sähkökatkotilannetta voi seurata karttapalvelustamme, joka näyttää reaaliaikaisesti sähkökatkot paikkakunnittain.  Katkojen ilmaannuttua sähköverkon automaatio palauttaa sähköjä verkon vikaantumattomiin osiin ja tämän vuoksi tilanne kartalla voi muuttua nopeastikin. Automaatio tehostaa myös vikapaikkojen paikantamista ja korjauspartioita ohjataan suoraan korjauskohteisiin.

Sääennusteen mukaan myrskyisä tuuli jatkuu ainakin aamupäivän ajan ja uusia sähkökatkoja syntyy lisää, vaikka vikoja korjataan tauotta.

Siirry kartalle

Varoitus vaarasta

Kaikki sähköverkossa tehtävä työ on ammattityötä eikä sähköjohdoille kaatuneita puita saa oma-aloitteisesti poistaa. Mahdollisesti maahan pudonneisiin sähköjohtoihin täytyy pitää vähintään parinkymmenen metrin turvaväli eikä johtoihin saa missään tapauksessa koskea.